Brouwerij

De brouwerij is uitgerust met een 20 HL brouwhuis. We brouwen batches vanaf 20 HL tot 80 HL en we beschikken over gisttanks van 20 HL, 40 HL en 80 HL. We brouwen een grote diversiteit aan bierstijlen (van 0,0 % tot aan quipa’s en dikke stouts van 14%). We zijn gespecialiseerd in brouwen van complexe bieren (brouwen met fruitpulp, extreme IPA’s, stouts met diverse toevoegingen, complexe moutsamenstellingen / maisschema’s en barrel aging). Vanwege het gebruik van een tunnelpasteur (een must voor 0,0% en alcoholarme bieren) werken wij niet met nagisting op fles, maar vullen we alles onder druk af.

Centrifuge

De bieren kunnen na gist- en lagering een behandeling ondergaan in onze centrifuge (GEA) alvorens afgevuld te worden. Zo garanderen we een constante haze van elke batch, iedere keer weer.

Kwaliteit

We beschikken over een uitgebreid laboratorium waarin we diverse analyses verrichten met behulp van hoogwaardige apparatuur (Anton Paar). Voor het bottelen meten de we CO2 en O2. En daarnaast verrichten we op ieder bier voordat het de brouwerij verlaat een:

  •  fysicochemische analyse:
    • stamwort (°Plato)
    • alcohol (Vol%)
    • real extract (°Plato)
    • apparant extract (° Plato)
    • vergistingsgraad (%)
    • pH
  • organoleptische analyse.

Voor- en na afvullen wordt ieder bier organoleptisch gekeurd door een proefpanel. Als iedereen akkoord is wordt het bier vrijgegeven voor levering. Tevens werken we samen met de technische universiteit München (TUM / Weihenstephan) en Nutrilab. Hier kunnen we diverse testen laten uitvoeren.